Nieuws

Category: Loonbelasting Author: Jo Seroo

Selected: LoonbelastingJo Seroo

Remove selection(s)

Loonheffingen 2022

Vanaf deze maand is de wet- en regelgeving voor de loonheffingen weer op een aantal punten gewijzigd. Een aantal van die wijzigingen worden in deze nieuwsbrief besproken, te weten op het gebied van de fiscale bijtelling op emissievrije personenauto’s, de ingangsdatum AOW en de werkkostenregeling.
Lees meer

WKR: Stel- en bewijsplicht ongebruikelijkheid ligt bij inspecteur

Afgelopen vrijdag 12 juli heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over de gebruikelijkheidstoets binnen de werkkostenregeling. Indien de inspecteur van mening is dat een bepaalde vergoeding of verstrekking niet kan worden aangewezen als eindheffingsloon dient hij dit standpunt met feiten en omstandigheden te onderbouwen, waarbij hij tevens de ongebruikelijkheid moet stellen.

Lees meer

Werkkostenregeling 2018

In onze vorige nieuwsbrief hebben we reeds aan u medegedeeld dat de werkkostenregeling met ingang van dit jaar weinig verandering heeft ondergaan. Naar aanleiding van een uitgebreide evaluatie van de werkkostenregeling, heeft het kabinet besloten geen wijzigingen in de regeling aan te brengen, met uitzondering van een verruiming van het loonbegrip.

Lees meer

Evaluatie WKR

De evaluatie van de Werkkostenregeling (WKR) is op 23 maart jl. verschenen. Onderstaand hebben wij de belangrijkste conclusies uit de ‘Evaluatie Werkkostenregeling’ en de ‘Kabinetsreactie’ op een rijtje gezet.

Lees meer